Mediterranean Wraps

  • info Icons
  • 436Kcal Icon
  • 30 λεπτάTime Icon
  • 3Serving Icon
Product Recipe

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

    1 συσκευασία El Sabor® Big Wraps Tomato, 1 αβοκάντο, Καπνιστό θαλασσινό αλάτι ή αλάτι με σκόρδο ή απλό αλάτι, Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Κους – Κους (μαγειρεμένο σε ζωμό λαχανικών), Ντοματίνια Κρήτης (κομμένα στα τέσσερα), 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη), Μαύρες ελιές (ροδέλες), 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο), Κουκουνάρι (καβουρδισμένο), Φύλλα φρέσκου βασιλικού, Γλάσο βαλσάμικου ξυδιού

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

  1. Ζυγίστε 50gr ξερό κους-κους και προσθέστε τα σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε 100ml νερού και ¼ του κύβου μυρωδικών ώστε να βράσουν μαζί και βεβαιωθείτε ότι ο κύβος έχει διαλυθεί. Σε αυτό το σημείο, περιχύνουμε με το νερό που βράζει, το ξηρό κους-κους στο ρηχό μπολ, ανακατεύουμε και «σφραγίζουμε» το μπολ με διαφανή μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε το μίγμα να «ξεκουραστεί» για 5 λεπτά. Μετά τα 5 λεπτά, αφαιρούμε τη μεμβράνη και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε (αφράτεμα) το μίγμα. Μεταφέρετέ το σε ένα άλλο μπολ και ανακατέψτε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μην «κολλήσει». (η ποσότητα που παρασκευάσαμε επαρκεί για 3 wraps).
  2. Τοποθετήστε τα ντοματίνια, τις ελιές, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα καβουρδισμένα κουκουνάρια και τα φύλλα βασιλικού σε ένα μικρό μπολ. Ζεστάνετε ένα wrap σε σιγανή φωτιά, ώστε να αποκτήσει την επιθυμητή ελαστικότητα. Κάντε «πουρέ» το μισό αβοκάντο προσθέτοντας μία φέτα καπνιστό αλάτι (ή την εναλλακτική του επιλογή) και προσθέστε μαύρο πιπέρι. Αλείψτε τον «πουρέ» αβοκάντο στο κέντρο του wrap και απλώστε από πάνω το μαγειρεμένο κους-κους (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας) ενώ ακριβώς δίπλα προσθέστε το μίγμα των λαχανικών παράλληλα.
  3. Στη συνέχεια διπλώστε τις άκρες και «ρολάρετε» το wrap σφιχτά, αφού βεβαιωθείτε ότι το μίγμα παραμένει εντός του κατά τη διάρκεια του τυλίγματος. Τοποθετήστε το wrap σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι και ψήστε ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές μέχρι να «ροδίσει» ελαφρώς. Απομακρύνετε το wrap από το τηγάνι και κόψτε το διαγώνια στη μέση και σερβίρετε με το βαλσαμικό γλάσο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα, συνταγές και προϊόντα της El Sabor.