ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ

    2 κουταλιές ελαιόλαδο, 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο, 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 400 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι, 240 γραμμ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας (στραγγισμένο βάρος), 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 100 γραμμ. El Sabor nacho chips, 100 γραμμ. τσένταρ ή γκούντα τριμμένο, 200 γραμμ. sour cream ή γιαούρτι στραγγιστό, 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1 αβοκάντο κομμένο σε κυβάκια

ΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Χρησιμοποιούμε μια ξύλινη κουτάλα για να τον ξεσβολιάζουμε.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5-10′ να μαλακώσει.
  3. Ρίχνουμε τα ντοματάκια, το κύμινο, την πάπρικα, το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε το φαγητό σύμφωνα με τη γεύση μας.
  4. Ρίχνουμε ακόμα μισό φλιτζάνι νερό, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 30′ περίπου, μέχρι να μείνει με ελάχιστα υγρά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
  6. Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και ρίχνουμε τα φασόλια, το μαϊντανό και τα ​​El Sabor nacho chips.
  7. Ανακατεύουμε και το μεταφέρουμε σε στρογγυλό πυρέξ με διάμετρο 24-26 εκ.
  8. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε το φαγητό για 10-15′, μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Μοιράζουμε σε πιάτα και σερβίρουμε με sour cream ή γιαούρτι, μαϊντανό, φρέσκο κρεμμυδάκι και αβοκάντο.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μείνετε ενημερωμένοι για τα τελευταία νέα, συνταγές και προϊόντα της El Sabor.